Csukás István: Utazás a szempillám mögött

mesejáték 5 éves kortól

Kinek nem voltak megvalósíthatatlan álmai?

  • Betekintő 0
  • Betekintő 1
  • Betekintő 2
  • Betekintő 3
  • Betekintő 4

Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is gurul, keresi és közben sok mindennel találkozik. 

Álmában különös lények szólítják meg, szobája tárgyai szokatlan alakot öltenek, nyílnak, dőlnek, felemelkednek, átlátszanak.
 
Utazása során találkozik   szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, a Sherlock Holmes-t idéző, kiérdemesült Sánta Kutyával, a Hangutánzó Bagollyal, a csupa ideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival.
 
Hősünket egy hűséges kísérő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót.
Végül a megtalált üveggolyó örök barátokat szerez, akik ugyan csak az álomban elérhetők, de létezésük a valóságot teszik elviselhetőbbé, teljesebb emberré formálva a kisfiút.
 
Felvonások száma: 2
Előadás hossza: 100 perc
 
Kedves Nézőink! 2019. februári előadásainktól családi belépő vásárlásakor 4 jegytől a jegyek árából 5%, 6 jegytől összesen 8% kedvezményt nyújtunk. Csoportos jegyvásárlás esetén 10 főtől 10% kedvezményt biztosítunk. A kedvezmény online és a jegypénztárban is érvényesíthető.